Fairy Tail OVA 1-6

Sziasztok:)) A mai nap egy remélhetőleg hosszú véleményezéssel készültem amiben a Fairy Tail OVA részeiről lesz szó, amiből összesen (eddig) 6 db van.:) 
De először is egy alap információ, hogy mi is az az OVA.. Az OVA a Original Video Animation rövidítése, ami pontosan nem tudom mit jelent.. (><) De a saját értelmezésem az, hogy ezek kiegészítőrészek. (Amiket mint utólag megtudtam nem mindig vetítenek le a tévében, maximum utólag. Thank you Gyakorikérdések)
Szóval.. Mivel már körülbelül fél éve láttam a Fairy Tail OVA-it ezért csak emlékezetből fogom leírni a történetek 1-1 pillanatát.  (csak a történetek elejét fogom leírni és utána az összes részt egyben véleményezem!:)

*KÉPEK*

Fairy Tail OVA 1. rész

Fairy Tail OVA 2. rész

Fairy Tail OVA 3. rész

Fairy Tail OVA 4.rész

Fairy Tail OVA 5. rész (Juvia kicsit félreértette a helyzetet ><)

Fairy Tail OVA 6. rész

 

Mivel gondolom nem mindenki ismeri ezt az animét először elmondok pár alapinformációt. Ez az anime egy varázsló céh tagjainak a napjait, küldetéseit és egyéb különleges, varázslatokkal teli élményeit írja le.. (elég furcsa az értelmezésmódom és a magyarázati képességeim sem a legjobbak.. ezt pls nézzétek el nekem) Szóval.. Az a varázsló céh amiről az előbb beszéltem a Fairy Tail. Az animében több főszereplő is van, de a (szerintem) 4 (+1) legfontosabb szereplő: Lucy, Natsu, Gray, Erza és a szárnyakkal rendelkező kék cica, Happy. Az Fairy Tail-en kívül még rengeteg más-más varázsló és (mint a mostani 230. epizódban kiderült) rabló céh is van, akiknek a tagjaival az anime rendes és OVA részeiben is találkozhatunk. Nem szeretném most leírni az egész anime történetét ezért megkerestem Wikipédián a Fairy Tail-ről szóló cikket, amit itt tudtok elolvasni: 
http://hu.wikipedia.org/wiki/Fairy_Tail

Főszereplőkről 1-1 mondat:
Lucy Heartfilia: Ő egy csillagmágus, és kulcsok segítségével képes megidézni a csillagszellemeket.
Natsu Dragneel: Ha választani kellene, hogy ki legyen az anime egyetlen főszereplője ő lenne az. Natsu imádja a kalandokat és ha Erza nincs a közelben akkor Gray-jel harcol.>< Natsu mágiája egy ritka sárkányölő (tűz) mágia. 
Gray Fullbaster: Gray jég-alkotó mágiát használ és "vetkőzési" betegségben szenved.><
Erza Scarlet: Erza a Fairy Tail legerősebb női varázslója. A céhben mindenki fél tőle, főleg Natsu és Gray.
Erza lecserélő mágiát használ, amivel meglévő, (szerintem csodálatos) páncéljait tudja "felvenni".
Happy: Happy egy kék, szárnyas cica aki Natsu legjobb barátja. A szárnyainak sokat köszönhetnek a szereplők...:)

Akkor most már áttérek az F.T. OVA első részére. (amúgy mindegyik részét érdemes megnézni mivel nagyon vicces, én általában sírok a nevetéstől már az első 5 percben..><) Az OVA elején Lucy éppen munkát keres és meg is találja a megfelelőt, de a felkérés nem éppen volt mindennapi és a hozzá tartozó feladatok sem voltak olyan átlagosak.. A megbízó egy idős néni volt (Hilda), aki a Fairy Tail lánykollégiumának a vezetője volt. 
Ezt a részt itt tudjátok megnézni magyar felirattal: http://indavideo.hu/video/Fairy_Tail_OVA_1_resz

A 2. részben a Fairy Tail nem egy varázsló céh, hanem egy akadémia, azaz iskola, ahová Lucy még csak nemrég óta jár. A tanárok között van Happy (a macska) és Lucy csillagszellemei is. Ebben az OVA-ban van harc is, csak éppen nem mágia segítségével, hanem a hagyományos módon. Az F.T. eredeti részeiből ismert Gazille/Gajeel, Juvia és még 2 ellenséges céhben lévő szereplővel is találkozhatunk ebben a részben. Ráadásul megismerkedhetünk Erza 3 ugyan úgy kinéző új ismerősével is.:D
Ezt a részt itt tudjátok megnézni magyar felirattal:  http://indavideo.hu/video/Fairy_Tail_OVA_2RESZ_magyar_felirattal

A F.T. 3. OVA-jában a főszereplőknek egy raktárban/könyvtárban kell rendet rakniuk, mivel leromboltak 1-2 céhet. (Ez már megszokott >< Ahol ott van Natsu ott szinte semmi sem marad egyben)
De a takarítás közben Lucy leesik a létráról és vele együtt leesik pár könyv is. Egy különös könyv is leesett és az esés hatására kinyílt, és egy eléggé furcsa helyzetet okozott. 
Ezt a részt itt tudjátok megnézni magyar felirattal: http://indavideo.hu/video/Fairy_Tail_OVA_3_Magyar_Felirattal

A 4. részben a Fairy Tail tagjai elmennek a tengerpartra, hogy készüljenek a Nagy Mágiajátékokra. Az OVA első felében azt láthatjuk, ahogyan a F.T. tagjai élvezik a tengert és a napsütést, (talán kissé túlságosan is, mivel a végére a tengerpart nem marad túl ép állapotban ><) viszont az este nem úgy alakult ahogy ők tervezték. A lányok kicsit többet isznak mint kellene és a fiúnak kell kordában tartaniuk őket.
Ezt a részt itt tudjátok megnézni magyar felirattal: http://indavideo.hu/video/Fairy_Tail__OVA_4_resz

Az 5. rész talán a legjobb a Fairy Tail OVA-i közül.. Hogy miért?:) A Nagy Mágiajátékok alatt is kell a pihenés, ezért a F.T. tagjai egyik este elmennek a közelben lévő fürdőbe a Ryuuzetsu Land-be. Viszont természetesen ez az este sem úgy alakult, ahogyan azt a mágusok tervezték. Ugyan is az OVA végére az egész fürdő egy romhalmaz lett, amit legfőképpen Gray-nek és Natsu-nak köszönhetünk..
Ezt a részt itt tudjátok megnézni magyar felirattal: http://indavideo.hu/video/Fairy_Tail_OVA_5_Magyar_Felirattal

A 6. rész nekem nem számított túl izgalmasnak.. Lucy és Natsu találkozott a Rave Master 2 főszereplőjével Elie-vel és Haruval. Ebben a két animében elég sok hasonlóságot vehetünk észre, pontosan nem tudom elmagyarázni, hogy miért. Ha jól emlékszem mind a két anime mangáját ugyan az a személy rajzolta, de ez nem biztos.. (valami hasonló összefüggés van a 2 anime között)
Ezt a részt itt tudjátok megnézni magyar felirattal: http://indavideo.hu/video/Fairy_Tail_OVA_6_Magyar_felirat

*ÖSSZEGZÉS*

A Fairy Tail az egyik kedvenc animém, és éppen ezért minden szombaton azt várom, hogy lefordítsák a legújabb részt. (Néha ha nem bírok várni megnézem angol felirattal, de mivel még nem olyan jó az angolom ezért ezt a megoldást inkább hanyagolni szoktam). Szóval.. A F.T. OVA-i (ha ez lehetséges), akkor még viccesebbek, mint a rendes részek. A kedvencem az 5. OVA, mivel ott csak vicces jelenetek vannak és tényleg már az első másodpercben sírok a nevetéstől. De a Fairy Tail nem csak viccekből és gyerekes dolgokból áll, hanem vannak benne megható pillanatok is. Minden szereplőben van valami olyan amiért megszeretjük őket. Nekem Juvia a kedvenc szereplőm. (Már tervezek egy Juvia cp-t!!<3) Juvia oda van Gray-ért, de Gray vagy túl vak, vagy túlságosan bunkó ahhoz, hogy viszonozza az érzéseit. 
Minden részben van valami olyan amire azt mondom, hogy "TE JÓ ÉG! Ezek a szereplők nem normálisak!". Gray-nek vetkőzési mániája van! Juvia általában E/3-ban beszél magáról. Natsu pedig pont akkor nem képes komoly lenni, amikor a legjobban kellene.
De összességében imádom ezt az animét és akinek van napi fél órája annak csak azt tudom mondani, hogy mindenképpen nézze meg!:) 
Az OVA-kat kötelező megnézni! (főleg a 2. és az 5. részt, mert azok felejthetetlenek ><)

Történet: 5/4 Igaz, hogy nem nézek túl sok animét, de szerintem a Fairy Tail története egyáltalán nem sablonos. (Aki több animét nézett annak valószínűleg más a véleménye)
Néha kicsit unalmas, de legtöbbször nagyon jó!:) (Akiknek nincs türelme azoknak nem ajánlom, mivel elég idegtépő tud lenni..)

Szereplők: 5/5 Minden szereplőnek megvan a saját személyisége és ez nagyon tetszik. 
Mindenkinek van egy olyan oldala amit megmutat és egy olyan amit szeretne eltitkolni.
(Pl: Erza néha kiismerhetetlen ><)

És amit a legeslegjobban szeretek... A Fairy Tail olyan mint egy nagy család*-----*

 

Tudom, hogy nem ez a legjobb posztom amit írtam, de ígérem legközelebb igyekezni fogok!:)

Ezer köszönet azoknak akik voltak olyan türelmesek, hogy végig elolvasták!:)
(holnap ismét egy telefontokról írt véleménnyel jövök!:)